L'aigua no pot ser un factor de desigualtat i per això la Diputació adopta el compromís d'assentar les bases per a la planificació i el desplegament de les infraestructures hidràuliques que garantesquen el subministrament d'aigua a llarg termini a tots els municipis de les comarques de Castelló.
Planificació de desenvolupament territorial harmònic i sostenible en la creació d'infraestructures hidràuliques de captació i distribució en alta, d'ús municipal compartit, que permeten la disponibilitat d'aigua potable a la totalitat de la província, inclús baix circumstàncies climàtiques adverses.
Construcció de sondejos estratègics i disseny de xarxes de distribució anellades que possibiliten la circulació bidireccional de l'aigua i la transferència de recursos entre anells veïns, configurant un entramat que afavoresca la disponibilitat de l'aigua potable a tot el territori provincial.
Model de governança del cicle urbà de l'aigua, integrable dins d'una guia general per a governança de l'aigua a la província, que comprenga tots els usos i interessos, tant públics com privats, presents i futurs.
Introdueix criteris de solidaritat en l'accés a l'aigua i en el repartiment de costos i proposa un model de participació municipal activa per a millora continuada de la gestió del cicle de l'aigua en l'entorn urbà.
El Pla director se sustenta en quatre pilars bàsics, de la fortalesa dels quals dependrà la seua solidesa i estabilitat.
Aquestes accions i aquelles altres encaminades a avançar en la garantia dels abastiments d'aigua potable i en la seua eficiència municipal, són elements clau en la planificació territorial sostenible i en una bona governança del cicle urbà de l'aigua.
L’eina d'autoavaluació ofereix a la persona interessada un senzill instrument informatiu per a efectuar una estimació del nivell d'eficiència de cadascun dels elements que constitueixen el cicle integral de l'aigua en l'entorn urbà d'un municipi concret i obtindre una qualificació global que condueix a assignar una catalogació d'acord amb el grau d'eficiència en la prestació del servei municipal.
El resultat d'aquesta autoavaluació mostra a la persona interessada una informació útil per a identificar les debilitats i fortaleses de la gestió municipal del cicle integral de l'aigua i dissenyar les estratègies conduents a millorar progressivament la seua eficiència, amb l'objectiu d'aconseguir cotes d'excel·lència gestora avalades per la Comissió de Valoració designada a l’efecte.